Съвети

Съвети за опаковане и подготовка за преместване.

 


Хамали Нонстоп
могат да опаковат твоите вещи бързо и професионално. Ако все пак решиш сам да опаковаш вещите за преместване, ето няколко полезни съвета как да го направиш професионално.

Дрехи, стъклени и керамични сервизи, малки електроуреди, книги и документи, малки керамични и стъклени предмети могат лесно и удобно да се пренесат с кашони. Първо се избира кашон с отговарящи на товара размери и дебелина. След това дъното на кашона се облепва с тиксо. После в краищата на кашона се поставят намачкани вестници. Тогава вече се подреждат чупливите предмети, които трябва да се транспортират. Кашонът се надписва, за да се знае какво е неговото съдържание.

Мека и твърда мебел, както и матраци, е добре да се покрият със стречфолио. То предпазва мебелите от надраскване и напрашване по време на пренасянето, а и осигурява по-добро сцепление с повърхността, върху която се поставят.

Аеропласт или както всички го знаем – найлонът с въздушни балончета. Използва се за опаковане на чупливи предмети като огледала и стъклените части от мебелите. Аеропластът е практично решение за намаляване на риска при пренасяне и транспортиране на черна техника (телевизори, монитори, компютри и т.н).

Плътните найлонови чували са идеални за транспортиране и пренасяне на обемисти, но не много тежки предмети като дрехи и завивки, например. Тези чували са плътни и не пропускат прах и влага, като така ще запазят съдържанието си непокътнато. А за да е още по-сигурно, дрехите могат първо да се поставят в по-малки найлонови пликове, да се запечатат с тиксо и тогава да се приберат в дебелите найлонови чували.

Тиксото, което се използва при опаковане, задължително е широколентово. Независимо дали ще се подсили дъното на кашона или ще се запечата найлонов плик с дрехи, широколентовото тиксо осигурява нужното покритие и здравина.